Protagonisme vallenc a les llistes electorals

Els regidors vallencs Òscar Peris i Rosa M. Ibarra encapçalaran les llistes d'ERC i PSC a les eleccions del 21-D. Una llista de vallencs a la que es podria sumar l'alcalde Albert Batet. Pel que fa la resta de partits, Alejandro Fernàndez encapçalarà el PP i Yolanda López els Comuns

La representació vallenca en les properes eleccions al Parlament del dia 21 de desembre tindrà un gran pes a les diferents llistes electorals, ja que fins a tres regidors del plenari vallenc podrien encapçalar les dels seus partits.

Serà així a Esquerra Republicana, on el fins fa poc delegat del govern a Tarragona i regidor de comerç vallenc Òscar Peris encapçalarà la llista republicana per Tarragona. Al seu costat hi serà la regidora reusenca Noemí Llauradó com a número 2 i el fins ara Secretari d'Hisenda de la Generalitat, l'ebrenc Lluís Salvadó com a número 3, a l'espera de conèixer la resta de la llista. Per a Peris, la llista reflectirà la pluralitat necessària en aquests moments per a recuperar les institucions afectades per l'article 155

La sorpresa està en les llistes del PSC, que finalment encapçalarà la  regidora vallenca i diputada al Parlament la darrera legislatura Rosa Maria Ibarra. Tot i que tot apuntava que Ibarra tornaria a ser la número 2 de la llista socialista per darrera del tarragoní Carles Castillo, tal i com va proposar la federació socialista del territori, el consell nacional del PSC va decidir finalment canviar d'ordre els dos primers llocs de la llista donant l'oportunitat a Ibarra a encapçalar-la per primer cop. Una Ibarra que defensa la proposta del PSC com la única que aposta pel diàleg per acabar amb els frontismes actuals.

L'altre candidat vallenc que podria encapçalar una llista podria ser el mateix alcalde vallenc Albert Batet al capdavant del PDeCAT, com ja va fer l'any 2012. Un altre nom que sona per a encapçalar la primera candidatura en solitari del PDeCAT al Parlament és del diputat tarragoní Jordi Sendra.

Qui sí que ja ha confirmat la seva llista oficialment és el Partit Popular, amb el tarragoní Alejandro Fernàndez novament com a cap de llista i Tomàs Castells i Montserrat Duch com a números 2 i 3 respectivament.

També ja té cap de llista la candidatura dels comuns per Tarragona. La vendrellenca Yolanda López, de Podem, serà l'encarregada d'encapçalar-la després de ser la número 2 de la candidatura encapçalada per l'alcalde altafullenc Fèlix Alonso a les passades eleccions generals. Una candidatura que va rebre aquest divendres el suport de Tarragona en Comú.

Per últim, la CUP votarà aquest dimecres els seus candidats territorials. En el cas de Tarragona, l'únic segur és que Sergi Saladié no repetirà al capdavant de la llista, ja que els estatuts de la formació no permeten repetir als seus diputats més d'una legislatura