Valls millora els resultats de recollida selectiva

Valls ha millorat en dos punts el seu percentatge de recollida selectiva durant el primer semestre de l'any. Comparant xifres amb el passat exercici s'ha passat d'un volum del 42,3% a un 44,4%. Una tendència positiva però on encara queda recorregut per arribar a l'objectiu establert per aquest any 2020.

Per l'Ajuntament, les xifres avalen la política d'incentius impulsada pel consistori oferint bonificacions a la taxa d'escombraries a les llars que justifiquessin que reciclen. 1.255 llars, el 15% dels habitatges vallencs, les han sol·licitat. La mesura s'ha afegit a campanyes informatives i d'inspeccions i ha contribuït a conscienciar la ciutadania. Tot i això, l'impacte de la Covid també s'ha fet notar a les tendències, especialment per la disminució d'activitat a la deixalleria, tancada durant el confinament, amb un percentatge de recollida inferior al 10%. Tot i això, el repunt de les quantitats de reciclatge generades els últims dos mesos a la deixalleria fa preveure un increment també de les dades anuals.

Per fraccions de brossa s'observa un augment generalitzat en què destaca especialment la matèria orgànica, amb un 19,5% més, envasos lleugers, un 18% o vidre, un15%. També destaca l'augment en 11% de la recollida de paper i cartró malgrat que molts comerços han estat tancats durant dos mesos.