Marta Galimany fixa la millor marca estatal de l'hora en pista

17 quilòmetres i 210 metres. Aquest és el nou sostre estatal de la prova d’hora en pista establert per Marta Galimany. L’atleta vallenca posa amb la seva marca després de completar 43 voltes a la pista del Fornàs en una hora de cursa i superar en més d’un quilòmetre l’antiga millor marca. Galimany, en una prova atípica de resistència i velocitat va evidenciar un estat de forma formidable després del confinament.

Sense campionats a la vista per culpa de la pandèmia s’havien de buscar reptes per estimular l’esperit competitiu i Galimany ho va fer portant el repte a casa seva. Tres quarts d’hora abans de l’inici de la prova ja escalfava motors a la pista del Fornàs al costat de les tres atletes que s’havien afegit a la cita. A les 9 i quart en punt es donava el tret de sortida al repte de l’hora, preparat a consciència.

Li van sobrar 3 minuts

Galimany

Durant les primeres voltes s’estableix un ritme sostingut i constant que busca superar els primers quilòmetres per sota els 3 minuts i mig, un temps que manté la perspectiva de la marca estatal a l’abast. Les companyes de viatge van defallint amb el pes de les voltes que van caient fins que passats els primers 5 quilòmetres Galimany intensifica la cadència i canvia el ritme per marxar ja en solitari cap a la seva cita amb la història.

A l’equador de la prova, amb mitja hora per davant l’atleta vallenca corre en solitari rebaixant en més de dos segons els temps parcials per volta, rodant amb 1 minut 22 segons de mitjana cada 400 metres. Sap que ha de veure el cartell de la volta 40 abans que finalitzi l’hora per assegurar la millor marca. El veu quan encara li queden tres minuts llargs per completar l’hora de cursa i encara li queden forces per exprimir-se al màxim per encarir la marca.

Al final, més de disset quilòmetres en una hora de cursa per escriure el nom al llibre de marques de la Federació Espanyola d’Atletisme en una jornada testimoniada per nombrosos veïns de l’atleta, que la van acompanyar en la seva gesta des de l’exterior de la pista d’ateltisme. La propera parada, si la Covid ho permet, el mundial de mitja marató de Polònia, a l’octubre.