Valls mobilitza diners per atendre necessitats post-Covid

El ple del mes de juliol de l'ajuntament de Valls, encara telemàtic, ha servit per redefinir partides del pressupost per donar resposta a necessitats sorgides arran de la crisi sanitària i econòmica de la Covid-19. El plenari també va aprovar una nova ordenança que persegueix la pràctica del "botellon".

L’Ajuntament de Valls revisa i modifica la destinació de diferents partides del pressupost aprovat per enguany per adaptar-lo a les noves necessitats sorgides de la crisi d ela Covid-19.  En total, el govern modifica el destí de 350.000 euros per reforçar i dotar entre altres ajuts i habitatge socials o el servei de teleassistència, però també per garantir el bon funcionament d’altres serveis propis i organismes autònoms afectats directament per l’impacte de les restriccions motivades per la pandèmia. Un esforç possible gràcies a partides no esgotades d’obres ja finalitzades o activitats no realitzades per culpa del confinament, com també de la gestió del Museu Casteller, que ara el govern ja admet que no es podrà atorgar abans que acabi l’any.

1,7 milions d'euros mobilitzats, segons el govern

La proposta del govern, que assegura haver reubicat 1,7 milions d’euros en sis mesos per donar resposta a les necessitats sorgides de la crisi sanitària, no ha aconseguit convèncer l’oposició, que hi ha votat en contra en bloc. A banda de demanar una reunió del Consell Econòmic i Social per debatre les mesures, des del PSC es reclama una planificació global.

Des del govern s’argumenta que es doten les partides a mesura que hi ha necessitat i que fins el moment s’han cobert totes aquestes necessitats. També assegura que hi hauran més modificacions, en resposta també a les crítiques de la CUP que xifra en només 26.000 els destinats a ajuts directes en aquesta última modificació.

D’altra banda, aprofitant les modificacions de pressupost, el govern també ha desviat 104.000 euros provinents essencialment d’excedents de partides de construcció del Museu Casteller, a cobrir la desviació del cost de les obres del passeig dels Caputxins.

Mesures contra el "botellon"

Modificacions a banda, el plenari del mes de juliol, encara telemàtic, també ha aprovat, en aquest cas per unanimitat, una nova ordenança que neix amb la voluntat d’erradicar la pràctica del botellon i prohibeix la venda i el consum de begudes alcohòliques a la via pública. També en prohibeix la venda a establiments comercials, exceptuant bars i restaurants, a partir de les onze de la nit i fins a les vuit del matí.