Joves d'un camp de treball recuperen els torrents de Valls

Durant dues setmanes un grup d’adolescents realitza tasques de recuperació de l’espai paisatgístic al torrent del Sant Pou de Valls. Formen part d’un camp de treball de la Generalitat que coordina el CAU de Valls. L’objectiu de l’activitat es concentra a recuperar la vegetació autòctona de l’espai.

Des d’aquest dilluns desbrossen els espais de ribera d’una de les zones més verges de l’entramat dels torrents de Valls. Són una vintena d’adolescents d’entre 14 i 17 anys que acompanyats per quatre monitors de l’Agrupació Escolta i Guia Verge de la Candela. El CAU de Valls realitzen a la capital de l’Alt Camp un camp de treball de la Generalitat que, en aquest cas, se centra a recuperar el torrent del Sant Pou. El projecte però, neix amb vocació de tenir continuïtat altres anys.

El Camp de treball s’allargarà fins al 25 de juliol i té com a principal objectiu recuperar la flora autòctona del torrent. Un tècnic ambiental guia els participants del camp de treball en les seves tasques de neteja i recuperació.

A banda de netejar la llera del torrent i recuperar-ne el paisatge característic controlant i erradicant la vegetació invasora, els participants del camp de treball també habilitaran i crearan un petit aiguamoll que serveixi d’hàbitat per a amfibis i altra fauna potencial. Els vint participants del camp de treball s’allotgen durant aquests dies al gimnàs de l’escola Enxaneta i participen d’activitats programades pel CAU.