Les escoles Baltasar Segú i Eladi Homs guanyaran aules

Tant al Baltasar Segú com a l’Eladi Homs es reformaran parts de l’equipament com els antics habitatges dels conserges, des de fa anys desocupats, que seran reconvertits en noves aules. D’aquesta manera, es compensarà la falta d’espai que pateixen per a ús docent les dues escoles i, tant a l’Eladi Homs com al Baltasar Segú es crearan dues aules noves.

CUINA NOVA PER AL BALTASAR SEGÚ

En el cas del Baltasar Segú també s’ha previst la reforma integral de la cuina, redistribuint espais i amb una instal·lació completament nova que permetrà millorar molt el servei de menjador ja que es podran preparar la totalitat dels àpats a la mateixa escola. En l’actualitat, el centre no compta amb una cuina equipada i el servei de menjador es realitza mitjançant càtering extern.

La nova cuina i el seu magatzem tindran una superfície de més de 50 m2, en una actuació al Baltasar Segú que també contempla millores a la zona de terrassa on s’hi instal·larà una pèrgola per protegir l’espai del sol. Una vegada aprovat el projecte, el següent pas és trobar la fórmula per finançar els 370.000 pressupostats.

TAMBÉ ES FARAN OBRES MENORS

Amb la reconversió dels antics habitatges dels conserges de les dues escoles també s’ha previst la millora de l’aïllament acústic i tèrmic amb la renovació total dels tancaments, la instal·lació d’un nou sistema de calefacció així com la modernització de les respectives instal·lacions elèctriques, d’aigua i de telecomunicacions.A més, els projectes preveuen la instal·lació de sanitaris en aquests espais.

Aquests dos centres són les dues escoles de primària de Valls on feia més temps que no s’hi havien efectuat inversions importants de millora, després de les ampliacions i reformes integrals efectuades durant l'última dècada a la Candela, l’Eugeni d’Ors i l’Enxaneta.