El ball de l'Àliga, protagonista de la nit de Completes


Sense actes oficials al carrer els vallencs s’han hagut de conformar a celebrar la seva festa major portes endins. Només un element del bestiari festiu ha ballat aquest Sant Joan. L’Àliga ho ha fet, com ja és habitual els últims anys, davant la relíquia del patró de Valls i en el marc de l’acte litúrgic del cant de Completes a l’interior de l’església arxiprestal.

De fet els actes religiosos són gairebé els únics actes presencials que s’han mantingut al programa. Això, sí, amb control d’aforament i mesures sanitàries extraordinàries, tant a ofici com a unes Completes que van concentrar totes les emocions d’una festa robada per la Covid-19 en el simbòlic ball de l’Àliga.

El Basilisc Petit, s'incorpora al seguici

Al que no s’ha pogut veure ballar de forma presencial és al nou element del seguici petit que s’incorporava enguany a la festa. Un element forjat a imitació de l’element incorporat de ple dret l’any passat al Tomb del Poble, però ara pensat per a infants.

El naixement del Basilisc Petit impulsat des de la Colla Pessigolla s’ha hagut de recrear de forma virtual a través de les xarxes socials com el gruix de la festa. De fet, la programació de concerts s’ha distribuït per aquests canals i la festa també s’ha pogut seguir per TAC12 amb la retransmissió de dos dels concerts programats i la reemissió de les diada castellera de l’any passat i la sortida de Completes.