Les colles de Valls entren simbòlicament a la Plaça del Blat per Sant Joan

No hi ha hagut castells aquest dia de Sant Joan a la plaça del Blat, però les colles vallenques hi han volgut ser simbòlicament. Una vintena de castellers de cada colla han ocupat el seu espai a banda i banda de l'ajuntament i s'han pogut sentir els primers tocs de castell d'aquest 2020 al quilòmetre zero casteller.

Al punt del migdia les coles preparades al carrer de la Cort, darreres indicacions dels organitzadors de la diada i, fins i tot, sorteig d'ordre d'actuació, que guanya enguany la Colla Vella. Fins aquí tota la normalitat que s'ha viscut aquest dia de Sant Joan al quilòmetre zero del món casteller, escenari de la primera gran diada de la temporada.

Davant de la impossibilitat de fer castells les dues colles dels Xiquets de Valls no han volgut renunciar a ocupar, encara que fos per pocs minuts, l'espai que els pertoca a la plaça del Blat. Ho han fet amb un grup de 20 castellers cadascuna, amb els màxims responsables de les colles acompanyats pels grallers i per una part de la canalla.

Un cop a plaça s'ha interpretat el cant dels Segadors i els grallers tant de la Joves com de la Vella han interpretat el toc de castell en una primera ronda sense els grans protagonistes del dia, els primers grans castells vallencs de l'any.

Les sensacions de les dues colles han passat per assumir l'anormalitat de la situació i per l'esperança que aquesta pugui deixar pas a una tornada als castells el més aviat possible.

L'acte, que ha estat presenciat per un centenar de persones entre curiosos i membres de les colles, ha acabat amb la tradicional sortida de plaça cap als locals respectius, aquest cop sense la sensació de la feina feta a plaça.