L'Ajuntament de Valls assumeix la gestió de les llars municipals

El proper curs la gestió de les dues llars d’infants municipals de Valls l’assumirà directament l’Ajuntament de valls. El consistori completarà el procés de municipalització dels centres amb la subrogació del personal de l’actual empresa que els gestiona. D’aquesta forma garantirà la continuïtat del model educatiu que representen. 

L’Ajuntament de Valls concreta la municipalització de la gestió de les dues llars d’infants municipals: Els Tabalets i Xiquets i Xiquetes, amb un total de 120 places per a infants. El consistori subrogarà els dinou treballadors de l'Associació Els Tabalets, l’empresa que actualment gestiona el servei i assumirà la gestió dels centres a partir de l’inici del curs vinent, al mes de setembre. El canvi de gestió però no es notarà en el servei, que es mantindrà igual.

Preservar l'actual model educatiu

La municipalització de la gestió de les llars municipals era un dels principals compromisos acordats pels dos socis de govern a l’inici del mandat. L’actual conveni que regulava la gestió de les escoles bressol s’havia prorrogat durant aquest any per poder estudiar i posar les bases del procés de municipalització que implementarà ara el consistori.  Amb la maniobra l'Ajuntament vol garantir la preservació del model escolar implementat per l’empresa adjudicatària del servei des de la seva creació, l'any 2005. Un projecte educatiu fonamentat en la descoberta i el respecte a la diversitat, considerat un model d’èxit en el marc de l’educació de 0 a 3 anys.

A més, la gestió directa municipal facilitarà el treball en xarxa de la llar amb els diferents departaments de l'Ajuntament per cobrir la demanda de places d'educació preescolar i la detecció i resolució de problemàtiques que puguin aparèixer, per exemple, amb la incorporació immediata als centres, per raons educatives o socials, d'infants de famílies vulnerables.