Les colles de Valls no tornaran a assajar per grups

Les colles vallenques no es plantegen una tornada a la feina progressiva en les properes setmanes. Creuen que la no existència d'actuacions i el fet de no poder tornar tota la colla fan inviable una tornada esgraonada.

A Valls ho tenen clar, la tornada a l'activitat castellera ha de ser de la totalitat de les colles i amb actuacions a l'horitzó. D'aquesta manera es pronuncien unes colles dels Xiquets de Valls que aquests dimarts i dimecres veuran com passen de llarg els seus primers duels a la plaça del Blat, Completes i, sobretot, Sant Joan.

És per això que creuen que les pautes proposades en el darrer document de la Coordinadora són precipitades, sobretot perquè no donen resposta a una activitat grupal que ara mateix no es pot dur a terme a causa de les normes de distanciament interpersonal imposades per la pandèmia.

Així, tot i que admeten que el protocol proposat per la Coordinadora podria utilitzar-se per a aspectes molt específics com el treball de la canalla, ara mateix es mostren prudents per a una tornada a l'activitat als respectius locals, sobretot sense actuacions programades aquesta temporada.

Una posició que també recolzarien les principals colles de Tarragona, tot i que encara no s'han pronunciat oficialment al respecte.