El vallenc Ricard Farré actuarà per les Decennals interpretant una obra de Rusiñol

La Fundació de les Decennals anuncia un segon espectacle de producció pròpia amb la participació d’artistes locals per les properes festes. El vallenc Ricard Farré actuarà a casa per les Decennals i protagonitzarà, al costat d’Arnau Puig, la comèdia “El bon policia”.

Una comèdia oblidada del dramaturg modernista Santiago Rusiñol que es va estrenar l’any 1905 amb cert enrenou. Ara, 115 anys més tard, la Fundació de les Decennals, juntament amb la participació del Teatre Maldà, ha coproduït la recuperació i adaptació del text per a dos actors.

“El bon policia” porta a escena la història de dos bons amics quan un d’ells ha de salvar el seu honor professional com a agent policial. Amb una estructura en dos actes, els dos protagonistes viuran una sèrie d’episodis que posaran a sobre la taula reflexions al voltant de temes com l’arbitrarietat de la justícia, la repressió i els prejudicis socials. L’adaptació del guió original oferirà una mirada contemporània a la provocativa proposta de Rusiñol, alhora que es recupera un dels clàssics literaris de la nostra història.

El guió de l’obra, que presenta un format fàcilment adaptable a les exigències que la nova normalitat vagi plantejant en els pròxims mesos, s’ha matisat precisament per facilitar la seva adaptació a la situació.

Aquesta és la segona producció pròpia, després de l’opera La Flauta Màgica anunciada per a les properes Decennals per la Fundació que les impulsa. D’aquesta forma es garanteix la incorporació del teixit social i cultural de la ciutat a una programació que vol promoure també el talent local.