Valls defineix el seu mapa acústic

Valls ordena el mapa acústic de la ciutat en un document que dibuixa les zones d’especial sensibilitat per l’emissió de sorolls. El mapa xifra els límits de contaminació acústica a les zones industrials i residencials tenint en compte la tipologia d’activitats que s’hi realitzen. Es tracta d’un document tècnic que permet definir els paràmetres de la nova ordenança que regula les emissions acústiques a la ciutat.

El document distribueix les diferents zones de sensibilitat segons la seva tipologia i també té en compte l’horari. Limita especialment les zones amb equipaments sanitaris i docents, on es preveu un màxim d’emissions en decibels de 45 a la nit i 55 durant el dia. El sòl d’ús residencial, majoritari al centre de la ciutat preveu una oscil·lació entre 50 i 60 decibels, tot i que en punts en què l’ús residencial cohabita amb infraestructures de transports amplia la forquilla entre 55 i 65 decibels. La permissivitat s’amplia a la zona industrial, on el mapa acústic permet emissions fins a 70 decibels. L’ordenança preveu adaptar les sancions a les definides per la normativa estatal i catalana.

El document, de caràcter tècnic, es va aprovar per unanimitat en l’últim ple del consistori. Des de l’Ajuntament s’assegura que és un reglament viu que també contempla poder-se modificar i ampliar a futures zones de creixement a mesura que la ciutat evolucioni.