La Fundació de les Decennals estrenarà una òpera durant les festes

Adaptada pel tenor vallenc Roger Padullés, “La flauta màgica” de Mozart és el títol escollit. Hi participaran noms reconegut de l’escena operística catalana i també una representació de veus de les sis corals vallenques.

La flauta màgica de Mozart, una de les òperes més reconegudes històricament, serà la primera producció pròpia impulsada directament des de l’organització de les Festes Decennals. Es preveu estrenar el 4 de febrer al Centre Cultural en el marc de les festes. L’adaptació dels textos i talls musicals de l’original l’ha realitzat el tenor vallenc Roger Padullés, que també serà l’encarregat de dirigir l’espectacle acompanyat en la producció i escenificació de la vallenca Bàrbara Flores.

A banda de la seva vessant com a tenor, Padullès ja ha escrit i dirigit altres espectacles operístics. Un dels últims també realitzat a Valls en companyia del Cor Èulia: Dones d’òpera. Tot i això, el mateix director admet que aquesta vegada el repte és major, per la dimensió de l’espectacle i per la necessitat d’adaptar-lo a un espai que no està preparat per representar-hi òpera.

L’espectacle tindrà un marcat accent de quilòmetre zero. La música en viu la posarà una orquestra de cambra formada per quinze músics del Camp de Tarragona. D’altra banda, la direcció musical de l’espectacle anirà a càrrec del tarragoní Xavier Pastrana, que entre altres ha conduït l’orquestra de l’Auditori Josep Carreras o l’Ensemble O Vos Omnes. Els figurants que acompanyaran als cantants sortiran d’entre els cantaires de les sis corals vallenques.

No s’ha concretat encara el repartiment dels cantants solistes si bé, des de la direcció s’apunta a noms reconeguts del panorama operístic català que ja han interpretat els mateixos papers a prestigiosos escenaris com el Liceu. David Alegret o Marta Mathéu són alguns dels artistes que ja han confirmat la seva presència.