Els bars i restaurants de Valls no hauran de pagar la taxa de terrasses fins l'any vinent

A Valls, els ajuts al comerç per fer front a la crisi provocada pel coronavirus es podran sol·licitar a partir d'aquest dimecres després de l'aprovació definitiva de les bases en sessió plenària. És un dels arguments d'un ple telemàtic del consistori que també va concretar la suspensió de les taxes per a terrasses i va clarificar que la zona blava, gratuïta durant l'estat d'alarma, tornarà a activar-se la setmana que ve.

El plenari de Valls ha aprovat per unanimitat la suspensió de la taxa d'ocupació de la via pública fins a final d'any. La mesura beneficiarà especialment les terrasses de bars i restaurants, que s'estalviaran la taxa d'aquest 2020. També els paradistes del mercat ambulant, dos dels col·lectius afectats directament per la crisi de la Covid-19.

LA ZONA BLAVA ES PAGARÀ A PARTIR DE DILLUNS

De forma paral·lela a aquesta mesura aplaudida per tots els grups, el plenari també ha aprovat la modificació de l'ordenança que regula les zones blaves amb la voluntat de facilitar el pagament a través del mòbil  i també la possibilitat que els comerços de la ciutat puguin vincular-hi ofertes que incloguin tiquets d'aparcament gratuït per atraure visitants a la zona comercial.

La zona blava de Valls es tornarà a activar a partir de dilluns que ve 1 de juny, tot i que la zona del Vilar seguirà sent gratuïta.

El plenari també ha ratificat els ajuts al comerç vinculats a la crisi de la Covid-19 després de tombar l'única al·legació que s'havia presentat a la proposta, de forma que ja es podran activar.