Els bars opten per obrir a municipis com Valls i l'Espluga però la majoria de restaurants no aixequen la persiana

A l'interior del Camp de Tarragona, la reobertura de les terrasses també ha estat rebuda amb entusiasme. Restauradors contents de la resposta dels clients, el primer dia d'un retorn a la feina que s'ha fet a mig gas i extremant les mesures de seguretat. 

La resposta dels vallencs omplint les terrasses obertes durant el primer dia de la fase 1 de desconfinament ha deixat clar que la mesura era esperada. A la capital de l'Alt Camp l'obertura ha estat desigual, depenent de la zona. On sí s'ha notat el moviment ha estat al nucli històric. Allí, els restauradors han obert majoritàriament. Això sí, extremant les precaucions per garantir la seguretat dels clients.

ES PLANTEGEN AMPLIAR LES TERRASSES

La policia local s'ha passejat per controlar que es respectessin distàncies i aforaments. La reducció d'aforament i el degoteig constant de clients omplint les terrasses ha fet que majoritàriament els restauradors s'hagin plantejat la possibilitat de demanar a l'Ajuntament l'ampliació de l'espai destinat a les seves terrasses per poder incrementar l'aforament, una mesura que el consistori contempla.

BARS SÍ, RESTAURANTS NO

També a l'interior, en aquest cas a la Conca de Barberà, l'Espluga de Francolí presenta des d'aquest dilluns una imatge amb més activitat al carrer. La reobertura ha estat desigual. Els  restaurants han decidit mantenir la persiana baixada, però la majoria dels bars amb terrassa han tornat a la feina ampliant el seu espai. En alguns casos s'han vist ja terrasses plenes de gom a gom, amb puntes durant el vespre i amb un perfil de gent jove que no ha dubtat a sortir de casa.