Només la crisi sanitària va poder amb el CB Valls

L'equip accepta esportivament el final d'una Lliga EBA que el deixa sense fase d'ascens tot i dependre d'ell mateix i d'encadenar set victòries. La crisi sanitària ha estat el 'gran enemic' d'un projecte que podria tenir continuïtat el curs vinent a les ordres d'Oriol Pozo.

Farcits de cares noves sota el control d'un entrenador sense experiència prèvia a la Lliga EBA, el CB Valls va superar el repte més important, un que va fins i tot més enllà de la classificació: creure en les seves possibilitats i gaudir per fi a pista, especialment al Joana Ballart. El balanç de 14-7 és notable, exce·lent a la segona volta amb una sola derrota per situar els d'Oriol Pozo igualats amb l'últim dels equips que hauria disputat un 'playoff' que no existirà. Tràngol lleig de pair perquè és extraesportiu però que s'accepta estoicament.

El curs 2019-2020 serà el d'aquell CB Valls que va anar de menys a més, el del bloc provinent del Pardinyes que va respondre a les expectatives, el d'un Chris Mussoko que va rendir per damunt dels anteriors estrangers i, especialment, el de Víctor Vinós, jugador destinat a acumular minuts de superior nivell. Si la base es manté, l'Alt Camp gaudirà d'un bon 2021 a l'EBA.

Tot fa pensar que tant Oriol Pozo com molts dels actuals membres de la primera plantilla continuaran la temporada que ve. La ja passada va enllestir-se hores abans d'un derbi davant el CBT, campió de grup i amb permís federatiu per pujar a la Plata. El CB Salou va salvar-se sense problemes en un torneig que, en qualsevol cas, va desactivar els descensos per la COVID-19.