Valls manté la festa major de Sant Joan però la readapta amb actes que es podran seguir per Tac12

Finalment Valls tindrà festa major per Sant Joan. La celebració al carrer no es farà però sí que es mantenen actes litúrgics. Els concerts es podran seguir per streaming i Tac12 programarà la reemissió de diades castelleres i sortida de Completes entre altres continguts festius.

Tac12 tindrà un paper destacat en la reinvenció de la Festa major de Sant Joan de Valls. La celebració que tindrà lloc entre el 20 i 25 de juny toparà amb les restriccions derivades de l’estat d’alarma motivat per la crisi de la Covid-19 i s’haurà d’adaptar. No hi haurà actes multitudinaris al carrer però el seguici festiu es podrà veure per la televisió pública del Camp de Tarragona, que programarà la reemissió de les diades castelleres i la sortida de Completes de l'any passat coincidint amb els moments en què es celebrarien. Serà en un Sant Joan virtual en què també  es  podrà seguir per streaming bona part dels actes rituals dins l’església de Sant Joan, com el cant de Completes, amb ball de l’Àliga inclòs o l’ofici.

CONCERTS PER TAC12

L’organització amaga encara amb recel el cartell musical previst per enguany, que assegura mantindrà, tot i què en format virtual. Físicament no s’habilitaran els escenaris de l’aparcament del Barri Antic ni de la plaça de l’Oli, però els grups que en tinguin la capacitat actuaran igual des dels seus estudis pel canal de Youtube de l’Ajuntament, alguns també per Tac12. És la fórmula que ha trobat el consistori vallenc per donar suport a la cultura en un moment delicat.

EL SEGUICI ESTARÀ EXPOSAT AL PRINCIPAL

A banda del canvi de format dels grans actes de carrer, els vallencs podran contemplar el seguici festiu al Teatre Principal, convertit en una casa de la festa. Ho podran fer en grups reduïts. D’altra banda les cerimònies litúrgiques es podran seguir insitu, tot i què l’església haurà de reduir el seu aforament a la meitat. També es celebraran les matinades.