Les llibreries aixequen la persiana volent oblidar un Sant Jordi que ha passat de llarg

El col·lectiu de llibreters forma part del 10% de petits comerços que ja tenen el permís per poder obrir de nou seguint l’estratègia de desescalada proposada pel govern espanyol. La històrica Llibreria Roca de Valls és un dels establiments que ha tornat a la vida després de mes i mig amb la persiana baixada.

Trobem la Júlia Secall remenant llibres a l’interior del seu establiment. La responsable de la llibreria amb més història de Valls ha tornat a aixecar la persiana del seu local situat al carrer de la Cort. Ara, la Júlia aprofita per concretar comandes rebudes durant aquest període  a través de plataformes com 'llibreries obertes' que els clients podran passar ja a recollir. De fet, per la Júlia el principal estímul per tornar a l'activitat és el retrobament amb el client.

NOVES MESURES HIGIÈNIQUES

Una mampara al taulell, mascaretes, guants, desinfectant per rentar-se les mans. Són mesures bàsiques que la Júlia ha incorporat al seu establiment per garantir la seguretat dels clients que hi entren. També s’ha imposat un protocol d’higiene a l’hora de manipular llibres i convida els clients a triar sense remenar.  De fet, ha tancat una de les seccions de la llibreria per minimitzar el contacte directe amb els llibres.

Per les petites llibreries, com a llibreria Roca de Valls, tancades des del passat 14 de març, tornar a aixecar la persiana és una benedicció. Més després d’haver perdut els beneficis de la celebració de Sant Jordi.