Valls ratifica el pressupost de 28,6 milions d'euros tot i l'impacte de la crisi sanitària

El ple de l'Ajuntament de Valls ha aprovat de forma definitiva un pressupost de 28,6 milions d'euros. El govern s'ha quedat sol en la defensa d'uns números que ja se sap que s'hauran de modificar per l'impacte de la crisi sanitària. Mentre l'oposició reclama la redistribució de partides com la del Museu Casteller, que no sembla poder arribar enguany, el govern fa una crida a les administracions superiors perquè arribi ajuda i a l'estat perquè modifiqui la llei d'estabilitat pressupostària.

Sense canvis substancial respecte l’aprovació inicial després que l’equip de Govern hagi tombat les 44 al·legacions presentades per la CUP i també les proposades des de Comissions Obreres, Valls ha tirat endavant de forma definitiva un projecte de pressupost xifrat em 28,6 milions d’euros.

El govern però, s’ha quedat sol en la seva defensa. PSC, CUP i Ciutadans hi han tornat a votar en contra entenent que la situació generada per la crisi sanitària l’han deixat en paper mullat i advertint al govern que serà necessari modificar-lo notablement per fer front a les necessitats socials i econòmiques generades per la crisi. Com a resposta, des del govern s’ha reclamat més ajudes des de l’Estat i també que els alliberi de la cotilla de la llei d’estabilitat pressupostària per poder-se endeutar.

L'OPOSICIÓ DEMANA REDEFINIR PARTIDES

També els partits de l’oposició han reivindicat, amb matisos, la necessitat de modificar l’RSAL arran d’una moció presentades al plenari per l’equip de govern. Alhora però, han plantejat la necessitat de redefinir el pressupost municipal i redireccionar partides. PSC i CUP s’han fixat en actes culturals que no es celebraran  o la gestió del Museu Casteller (250.000 euros) entre altres; al temps que també han criticat el cost dels càrrecs de confiança i dedicacions exclusives de l’equip de govern, 270.000 euros més que l’anterior exercici.

Per combatre les conseqüències de la crisi sanitària l’oposició ha reclamat un catàleg que unifiqui les ajudes previstes mentre el govern ha anunciat la creació de dues taules de treball: una social i l’altre econòmica per consensuar i treballar propostes per revertir els efectes de la crisi.