Valls despertarà els Dracs de forma virtual i celebrarà el Sant Jordi a les xarxes

La despertada dels Dracs és un dels moments icònics de la celebració de la diada de Sant Jordi a Valls. Enguany, el confinament mantindrà els Dracs de la ciutat  lluny del Pati, punt de trobada habitual, però les entitats implicades en l'acte se les han empescat per trobar la fórmula de despertar aquest element del bestiari festiu de Valls des del confinament.

Els infants vallencs podran despertar els dracs de joguina que ja tinguin o els dracs que han pogut pintar durant aquests dies gràcies a la imatge distribuïda via xarxa social per la UAF en el marc de l'activitat Dracs confinats. A les dotze del migdia el canal de Youtube de l'Ajuntament emetrà la cançó amb què habitualment músics i alumnes de l'Espai Trad i la coral infantil Cors Alegres entonen per despertar els dracs. Serà llavors quan tots els infants podran fer ballar les seves rèpliques a l'hora.

És només, una de les propostes amb què Valls ha reinventat la celebració del seu Sant Jordi confinat. Un Sant Jordi que no tindrà ni llibres ni roses al carrer, però potser sí a les llars.

CONCURSOS, PREMIS I LECTURES VIRTUALS

A banda de la despertada dels dracs, la programació virtual de la diada de Sant Jordi a la capital de l'Alt Camp contempla també un concurs de fotografies sobre Sant Jordi, lectures en veu alta, una marató de llegendes i contalles impulsada per l'Institut d'estudis Vallencs o la retransmissió per youtube d'espectacles familiars. A més, també per aquest canal, es podrà seguir a partir de les set de la tarda l'entrega de premis del concurs de relats breus, amb lectura de textos i actuacions musicals en directe.