Les Colles de Valls, a l'expectativa de les mesures a prendre aquesta temporada

Aquesta és la imatge que resumeix l’estat actual del món casteller, tant al quilòmetre zero casteller vallenc com a la resta del Camp de Tarragona i del país. Locals tancats que a aquestes alçades ja haurien d’estar a ple rendiment d’assajos per a afrontar el primer tram de temporada, el que va fins a les actuacions de Sant Joan.

Una temporada castellera que aquest cap de setmana passat va viure les primeres suspensions massives de diades al territori, com la d’inici de temporada a Altafulla, on a més dels locals hi havien d’actuar la Colla Vella i la Jove de Tarragona, la diada de Ca l’Àngel de la Colla Joves o l’inici de curs dels Castellers de Sant Pere i sant Pau, que tenien com a convidats els Castellers de Vilafranca.

LA VELLA MÉS OPTIMISTA, LA JOVES MÉS PESSIMISTA

Des de les colles vallenques, que continuen treballant de forma interna, sobretot a través de reunions telemàtiques de les diferents juntes, es debaten entre la convicció dels dirigents de la Colla Vella que la temporada tirarà endavant, tot i que alterada tant pel que fa a planificació com a actuacions, i la prudència de la junta de la Joves que treballa amb un escenari més restrictiu.

Des del Portal Nou diuen que ho tenen tot preparat per a poder començar uns primers assajos adaptats a la situació tant bon punt acabin les mesures de confinament excepcionals i volen llençar un missatge que deixi de banda el pessimisme que es comença a instal·lar al món casteller.

Unes previsions que des l’altra banda del barri antic vallenc no s’atreveixen a pronosticar ni a posar dates per a que siguin possibles, ja que creuen que abans s’han de conèixer molts dels paràmetres que haurà de tenir en compte l’activitat casteller a partir d’ara.

Pel que fa a la primera gran cita de la temporada, la Festa Major de Sant Joan, des del consistori vallenc es continua treballant en els preparatius, però a l'expectativa de quina és l'evolució de la crisi sanitària, sense descartar cap escenari. Una temporada que per a les colles vallenques havia de ser més llarga del normal, ja que com cada deu anys, aquesta hauria d’arribar fins a les Decennals de la Candela del mes de febrer de l’any vinent, fet que podria obrir la porta a un canvi de calendari més centrat en els mesos de tardor.