Valls demanarà a l'Estat declarar la zona catastròfica pels danys del temporal

La petició fa referència als danys provocats per la tempesta  de pluja i vent que va afectar el municipi el passat dimecres 18 d’octubre. Diversos esclafits van escombrar la capital de l’Alt Camp provocant importants destrosses a equipaments municipals i també immobles privats.

El consistori no descarta també sol•licitar ajuts a altres administracions i a través d’altres línies de subvenció. Els tècnics municipals ultimen l’avaluació dels costos econòmics dels desperfectes ocasionats a la via pública i els danys a diversos equipaments municipals. A nivell particular, l’oficina oberta pels afectats va registrar unes 250 incidències, especialment ubicades a la zona del carrer Vapor de Maó.

També el cementiri municipal i les instal•lacions esportives del Vilar, on van volar les teulades del bar i els vestidors del camp de futbol, van rebre l’embat de la tempesta. L'estimació de desperfectes a la via pública dels tècnics eleva a uns 300 els arbres caiguts, doblant la xifra estimada l'endemà del temporal, i parla d'un centenar de senyals de trànsit arrencades.