Els equips EBA consideren oportuna l'aturada competitiva

L'aturada de la Lliga EBA 'congela' la celebració del derbi de dissabte entre CB Valls i CBT al Joana Ballart, ni tan sols a porta tancada. Tampoc es disputarà el CB Salou-Barberà de diumenge. Representants dels tres millors equips del territori consideren que la decisió és l'encertada i que l'esport pot esperar.

De jugar sense públic a no fer-ho durant, com a mínim, quinze dies. Hores abans, tant el CBT com el CB Valls es mostraven resignats per la decisió inicial de la Federació Espanyola de Bàsquet de jugar amb els pavellons tancats. Però l'auge del coronavirus i la pressió del mateix món de l'esport va provocar que totes les competicions s'aturin fins a nova ordre. Això significa que el derbi entre vallencs i tarragonins s'ajorna a l'espera de l'evolució de la crisi.

Des de Valls aplaudeixen l'aturada competitiva: un derbi sense afició a la grada no era pas un derbi.

Mentre que CBT i CB Valls es juguen l'accés a la fase d'ascens, el CB Salou té la permanència lligada i compta amb poques opcions d'acostar-se a la part capdavantera. En qualsevol cas, tampoc jugarà diumenge el duel previst contra el Barberà.

Anteriorment, la Federació Catalana de Bàsquet també va confirmar l'aturada de les seves lligues, entre elles la Copa Catalunya Femenina amb el mateix CB Valls, que afronta el tram final a la recerca de la permanència. El desplaçament a Premià d'aquest dissabte també haurà d'esperar.