Valls, el primer Ajuntament del Camp de Tarragona a rebutjar el 155

Aplaudiments de suport al plenari de l’Ajuntament de Valls després de l’aprovació, en ple extraordinari d’una moció de suport al Govern de la Generalitat per fer efectiu, especifica el text, el mandat popular de l’1 d’octubre. També de condemna de la violació de drets fonamentals a Catalunya i explícitament instar el govern espanyol a aturar la suspensió de l’autonomia i a retirar l’aplicació de l’article 155. Ho fa de forma majoritària i amb PP i PSC desmarcant-se del contingut de la proposta i amb el popular alliçonant els presents a la sala de plens.

Els principals retrets de la sessió però, van recaure en la postura que defensa al partit socialista, a qui els partits sobiranistes consideren còmplice de la repressió de l’Estat. La resposta dels socialistes, amb la sala buida com a mostra de rebuig al paper d’aquest partit. Diàleg.

Des de la CUP, per la seva banda, es posa l’èmfasi en la necessitat de declarar la DUI per avançar, mentre Compromís per Valls centra el seu discurs en la defensa de les institucions catalanes. Compromís per Valls,, PDeCAT, ERC i CUP han convertit l’Ajuntament de Valls en el primer consistori del Camp de Tarragona que explicita institucionalment el seu rebuig a l’aplicació del 155.