Tòquio és a Sevilla

La de Valls, Marta Galimany, afronta diumenge la Marató andalusa amb l'objectiu d'assolir un registre que l'acosti encara més als Jocs Olímpics d'aquest estiu.

L'última experiència competitiva de primer nivell de Galimany va produir-se aquí mateix, a Sevilla, i amb la seva millor marca personal de mitja marató. Ara torna a la prova reina, la distància més llarga de l'olimpisme, i amb mig bitllet assegurat cap a Tòquio gràcies a la setzena plaça mundialista.

Amb meta i arribada al Paseo de las Delicias, és una de les maratons més planes d'Europa i ideal per als participants que busquin registre. Allà hi haurà altres atletes locals com Azucena Díaz i Aroa Merino a la recerca de la mateixa fita d'una Galimany que té en el 2h.30:15 de Rotterdam (2019) com a sostre a la prova.

La Marató de Sevilla començarà a les 8.30 hores i servirà, també, de Campionat d'Espanya. Serà la primera Marató que corre des de Doha al setembre. La mínima olímpica és de 2h29:30. L'alternativa és acabar amb el millor temps i  la millor posició possible de la prova i esperar al 4 de juny quan es publiqui la llista dels 80 admesos per als Jocs.