El moment polític marca la prèvia de Santa Úrsula

La prèvia de la diada castellera de Santa Úrsula va estar marcada per la reivindiciació. En un manifest, l'alcalde vallenc Albert Batet va defensar les inistitucions catalanes i va carregar contra l'empresonament de Sànchez i Cuixart. Les dues colles van dedicar l'actuació als presidents de l'ANC i Òmnium

Sota dues grans pancartes, una reclamant la llibertat de Jordi Sánchez i Jordi Cuixart i una altra en defensa de les institucions catalanes, la prèvia de la diada castellera de Santa Úrsula va estar carregada de reivindicació política. El primer gran aplaudiment de la plaça va ser per als Consellers Jordi Turull i Carles Mundó, que van presidir des del balcó de l'ajuntament nua diada que els castellers de les dues colles vallenques van voler dedicar als dos líders sobiranistes empresonats entre crits de Llibertat i Independència per part de tota la plaça.

Just després, l'alcalde de Valls Albert Batet va ser l'encarregat de llegir un manifest en que va defensar el compromís de Valls i de Catalunya amb la defensa dels drets universals i de les institucions catalanes i en contra dels empresonaments i de l'aplicació de l'article 155.

L'acte previ a la diada es va cloure amb dos pilars reivindicatius de les colles vallenques i el cant dels segadors.