La Vella es supera per Santa Úrsula

La Colla Vella signa la millor actuació de tres castells més pilar de la seva història tornant a ajunta tres dels quatre grans castells en una diada en que la Joves va lluitar fins al final, carregant el 2d8 sense folre, però sense poder ensenyar tot el seu potencial

Diada de Santa Úrsula lluitada de poder a poder per part de les dues colles vallenques, i que es va acabar decantant cap al cantó d'una Colla Vella immensa tot i les adversitats en forma de caigudes davant d'una Joves valenta un altre cop fins al final tot i no poder mostrat tot el seu potencial.

Una diada que va començar a decantar-se cap al costat rosat ja des del sorteig, que va donar als del Portal Nou l'oportunitat de marcar el ritme de l'actuació. Els d'Albert Martínez ho van aprofitar atacant ja d'entrada i davant d ela sorpresa de molts dels assistents, la principal carta de la colla rival, un 2d8 sense folre que van carregar sobradament però que no va resistir la primera fuetada. Un cop psicològic que la Joves va acusar quan no va poder fer l'aleta a aquest mateix castell, que ja havia descarregat dos cops a plaça enguany.

A partir d'aquí, la Vella va pitjar l'accelerador cap a la millor diada del seu historial carregant un castell com el 4d10 emmanillat al que cap altra colla ha pogut fer l'aleta aquesta temporada i, sobretot, descarregant un altre castell només a l'abast dels rosats enguany, un 4d9 sense folre gairebé perfecte. Van tancar l’actuació i la millor exhibició rosada de tres castells més pilar amb el segon espadat de vuit del curs, i posant la cirereta perfecta a una temporada en que han anat de menys a més.   

A l’altre costat de la plaça, i després de refer-se d ela caiguda del 2d8 amb un treballat 3d9 amb folre, la Joves va tornar a afrontar un altre dels grans objectius de la diada, un 3d9 amb folre i pilar que no va trobar en cap moment la mides adients i que van desmuntar dues vegades. Tot i això, els vermells no havien dit l'última paraula i van voler demostrar a la Plaça del Blat el gran treball amb el 2d8 net carregant-lo amb suficiència a la tercera ronda. L'ambició dels del carrer d'en Gassó va arribar fins a la ronda de pilars, però no van poder amb un pilar de vuit emmanillat que va quedar lluny de completar-se.

Les colles vallenques tancaran temporada d'aquí a dues setmanes a la fira de Vila-Rodona, a l'espera de si pot arribar algun dels grans castells pendents