Que ningú aturi la UE Valls

A 4 punts de la plaça de promoció d'ascens, queden 14 jornades perquè s'acabi una Primera Catalana en què la Unió Esportiva Valls és la sorpresa positiva de la temporada amb 12 partits consecutius sense perdre i a poc més de dues victòries de sentenciar la permanència. Acabat de pujar, si l'equip surt reforçat del febrer, serà oficialment candidat a tot.

Diuen estar preparats per a la derrota però, mentrestant, consumim pàgines del calendari i no ens cansem de recordar que la Unió Esportiva Valls és la sensació de la màxima categoria del futbol de Catalunya. Fa tan sols uns dies, el triomf solvent contra el Martorell va allargar fins als 12 la ratxa invicte del conjunt dirigit per Joan Antoni Pallarès. Des que els vallencs van caure per últim cop, al mes d'octubre, encadenen 10 victòries i dos empats que els situen tercers de la Lliga i a poc més d'un triomf de distància del Santboià. Primer, però, cal rubricar la permanència.

Pallarès destaca el treball mental i la fortalesa d'un vestidor gairebé idèntic al del curs passat, el de l'ascens a Primera Catalana, i que ha sorprès per la seva capacitat d'adaptació a la sempre exigent Primera Catalana. El Mollerussa i l'Almacelles seran els dos rivals previs a la visita al camp del Santboià, l'històric club barceloní que ocupa, de moment, la segona plaça. Tot seguit, Martinenc i Montañesa dictaminaran si la Unió Esportiva Valls té dret a seguir somiant.

El Mollerussa-Valls es jugarà diumenge a les 5 de la tarda. Els lleidatans són onzens i sumen tres jornades sense guanyar.