Vallsgenera engega un nou pla que combina la formació amb l'experiència laboral

Vallsgenera aposta aquest any per formar persones a l'atur mentre cobren també un sou, i per potenciar el viver d'empreses. Fins a 21 persones podran beneficiar-se del nou pla pilot del Servei d'Ocupació de Catalunya que arribarà a Valls a partir d'aquest mes d'abril, juntament amb una vintena de poblacions més del país a través de Vallsgenera.

La principal característica de l’anomenat Programa d'Aprenentatge per a la Professionalització, que combina formació i treball, és que els participants podran formar-se i obtenir un certificat de professionalitat de nivell 1 al mateix temps que treballen un 75% de la jornada laboral en una de les 14 empreses vallenques que s'han ofert per participar en la iniciativa.

Els diferents plans, centrats en matèries de mecanització per una banda i de neteja per una altra, estan destinats a persones amb baixa qualificació professional perquè puguin formar-se al mateix temps que cobren un salari.

Dintre del pla estratègic de Vallsgenera per a aquest 2020 també destaca l'aposta per a revitalitzar el viver d'empreses vallenc, que ara mateix acull cinc empreses en la seva seu industrial i només una en la seu urbana. Des del govern vallenc es vol que l'espai torni a la seva raó de ser inicial, reconvertint-se en un lloc on els emprenedors tinguin una oportunitat per a tirar endavant el seu projecte creant sinergies entre ells i potenciant el seu acompanyament per part dels professionals de l'ens de Desenvolupament Local.