El CB Valls vol deixar enrere la irregularitat del 2019

 

Tres entrenadors entre dues temporades en què la inconsistència ha estat la nota predominant dels vallencs a la Lliga EBA. Fem balanç del 2019 d'un CB Valls que, amb Oriol Poco, busca la solidesa inexistent des de temps enrere.

Poc podíem imaginar, després del bon inici del 2019, que Francesc Canals duraria tan sols un mes a la banqueta d el Joana Ballart. Aquella victòria durant el derbi davant el Salou per tancar la primera volta no va servir de res.

Va ser el preludi d'una ratxa de tres derrotes consecutives que va acabar amb la paciència de la direcció esportiva. El 9 de febrer, el CB Valls va caure a casa i contra un dels rivals més dèbils de la Lliga EBA, el Calvià. Dos dies després, Francesc Canals va ser destituït després de mitja dècada a l'entitat. El relleu va ser Jordi Balaguer, que ja va dirigir l'entitat el curs 2005-2006 i a l'antiga LEB-2.

Amb un balanç de 6 a 10 i molt més a prop de la part baixa que de l'alta, l'equip va experimentar una tímida millora amb Balaguer però va ser insuficient per garantir la salvació per la via ràpida. El Valls no va patir en excés però va acomiadar el curs amb suspens rotund: 9 victòries i 17 derrotes. L'escollit per encapçalar el nou projecte va ser un noi jove i sense experiència a l'EBA, el tarragoní Oriol Pozo.

La plantilla va transformar-se i reforçar-se, especialment, amb jugadors provinents del Pardinyes, que va ascendir a la LEB Plata. I, els primers contactes competitius van ser profitosos gràcies a una Lliga Catalana EBA en què els vallencs van ser capaços d'imposar-se al CBT al Serrallo. Ara hem arribat a l'equador de la fase regular i les opcions d'accedir a la fase per pujar continuen intactes.

L'espectacular imatge de Víctor Vinós és la notícia més agradable dels darrers mesos. També la bona adaptació d'un altre dels nouvinguts, Chris Mussoko, tot i jugar amb molèsties físiques. Que aquestes dues peces funcionin i que els veterans segueixin sumant seran les claus perquè el CB Valls pugui aspirar a tot durant el 2020.