La botiga de joguines Bonifàs de Valls compleix 100 anys d'història

Tercera i quarta generació. O el que és el mateix pare i filla. El Lluís ja està jubilat i la Gemma és qui porta aquest negoci. 100 anys d’aquest establiment del carrer de la Cort de Valls. La botiga de joguines Bonifàs però va començar venent llums i material elèctric. Actualment el negoci familiar està especialitzat en joguines educatives i material Montessori. A banda, Bonifàs és coneguda per les figures del seguici de Valls que fan de goma cada any.

Aquest indret ha anat veient com ha anat canviant la manera de jugar i els seus materials. Des de les nines de cartró, camions de bombers de xapa a les figures Lego o joguines de fusta. I és que el canvi i la innovació constant, assegura el Lluís, és una de les claus de l’èxit perquè el negoci continuï endavant.

Aquests dies l’establiment té més vida que mai. Amb el Nadal la feina és constant. Tot i ser quatre generacions però, la Gemma ressalta que l’esforç diari sempre hi ha de ser per seguir tirant endavant. Fer 100 anys d’història no és fàcil i menys en els temps que vivim, on les grans superfícies i la compra a través d’Internet no posen les coses fàcils als negocis familiars.

De moment tocarà esperar uns anys per saber si la cinquena generació familiar seguirà fent gran la història de la botiga Bonifàs, aquest món màgic i ple d’il·lusions que tant agrada a petits i grans.