Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem. Més informació.

L’orgue de Valls sonarà per primer cop el Nadal de l'any vinent

Aquest matí s’ha presentat el calendari cronològic de construcció de l’orgue de Valls, que tot just comença i que està previst que s’allargui fins d’aquí a un any. L’empresa Grenzing s’encarrega de la creació d’aquest instrument i, a partir del mes de gener, intensificaran les tasques quan acabin d’enllestir la creació d’un altre orgue per a la catedral de Praga. Primer s’enfocaran en l’apart de transmissions i de vent. Posteriorment construiran els secrets.

El nou orgue es muntarà parcialment el mes de juliol, al taller, per transportar-lo després a l’església de Sant Joan de Valls. Finalment s’acabarà de muntar a l’interior del temple.

Els mesos de setembre, octubre i novembre, estaran reservats pel muntatge in situ a la capella de Santa Llúcia. Uns treballs que es podran seguir en directe gràcies a unes visites guiades per explicar tot el procés de muntatge i fer una festa en el moment de la col·locació del primer tub de la façana de l’orgue.

Per la seva banda, la campanya d’apadrinaments segueix el seu curs, i des de la Comissió per la recuperació de l’orgue valoren positivament els fons recaptats. No obstant això, falten uns 40.000 euros que s’esperen aconseguir gràcies a aquesta iniciativa.  

Canvia't al 39 a la TDT
hd

No ens perdis, canvia't al 39

Resintonitza el nou canal de TAC12 a la TDT

MÉS INFORMACIÓ