Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem. Més informació.

bàner 970x90 Advertisement

La Colla Vella rescata la filmació d'un castell de l'exposició universal de 1929

L’arxiu de la Colla Vella ha rescatat de la Filmoteca de Catalunya la filmació d’un castell realitat pels rosats durant l’exposició universal de Barcelona de l’any 1929. La seva existència s’ha donat a conèixer en el marc de les festes anyals de la colla i aviat es podrà visualitzar a la web de l’entitat. El document també és rellevant perquè justament en aquella actuació de l’any 1929, la Colla Vella actuava per primer cop amb l’actual camisa rosada que l’identifica.

L’arxiver de la Colla Vella dels Xiquets de Valls, Josep Roig, ens mostra l’última joia documental que ha trobat i ha incorporat a l’arxiu documental de l’entitat. Es tracta d’una gravació rescatada del fons de la Filmoteca de Catalunya que mostra la construcció d’un castell durant l’exposició universal de Barcelona el 4 d’agost de 1929. La fotografia estàtica del moment ja formava part de l’arxiu de la colla, però ara, el mateix castell, un 4de6, el trobem en moviment. Explica l’arxiver de la Colla Vella que segurament és la filmació més antiga que recrea la construcció completa d’un castell.

Més enllà del valor documental de la troballa, la imatge també té un valor simbòlic per la Colla Vella, ja que es tracta de la primera actuació dels de la camisa rosada en què els del Portal Nou incorporen el color actual que els identifica al seu uniforme.

TALL DE VEU Josep Roig

Amb la incorporació d’aquestes imatges a l’arxiu de la Colla Vella, els rosats poden documentar amb imatges en moviment l’evolució de la colla dècada a dècada des dels anys vint del segle passat fins a l’actualitat. La filmació es va presentar als castellers de la colla vallenca en el marc de les festes anyals de la colla i es podrà visualitzar aviat a la plana web de l’entitat vallenca.

Canvia't al 39 a la TDT
hd

No ens perdis, canvia't al 39

Resintonitza el nou canal de TAC12 a la TDT

MÉS INFORMACIÓ