Os bonecos de Santo Aleixo, la proposta més singular del festival Guant de Valls

 

Valls s'endinsa aquest cap de setmana als dies centrals del festival Guant, de teatre de Titelles. Avui ja n'han gaudit els alumnes dels instituts vallencs i a partir d'aquesta tarda ho faran la resta d'espectadors, tan a la capital de l'Alt Camp com a Alcover, el Morell, la Pobla de Mafumet i Miami Platja.

Una titella construïda amb les pròpies mans sorprenia aquest matí els alumnes de secundària dels instituts de Valls. L'objectiu, reflexionar sobre la Vida, el títol d'aquesta proposta saragossana de la companyia Javier Aranda. El mateix teatre principal de Valls acollirà demà dissabte una de les propostes més peculiars d'enguany, Os bonecos de Santo Aleixo, un espectacle d'arrel històric originari del segle 18, procedent de la regió portugesa d'Èvora, una mostra de la cultura tradicional i popular de la zona rural de Portugal.

En total aquest cap de setmana es podran veure 5 propostes diferents al Teatre Principal de Valls, per diferents tipus de públics, també a diferents teatres del territori. Aquest any es celebra la 15a edició d'un festival de titelles que ja és un referent al Camp de Tarragona.