Vaga indefinida a la planta d'Iberboard, a l'Alt Camp, per suposats incompliments i coaccions de l'empresa

 

Conflicte laboral a l'empresa de cartonatges Iberboard, situada a la carretera C-14 entre Alcover i Picamoixons. La totalitat dels treballadors han iniciat una vaga indefinida que ha aturat per complet la producció de la fàbrica. Denuncien amenaces i acomiadaments de treballadors, i l'acumulació de diferents conflictes laborals.

El d'aquest dimecres és el tercer dia de vaga indefinida a Iberboard. La planta de fabricació de làmines de cartró reciclat està aturada des de dilluns per la protesta dels treballadors que s'acumulen a les portes de la fàbrica, a tocar de la carretera C-14. Denuncien endarreriments en el pagament dels sous, l'incomplement dels increments fixats al conveni col·lectiu o l'impagament de les hores extres, després que una nova propietat adquirís l'empresa arran d'un concurs de creditors, fa 2 anys.

Segons la CGT, convocant de la protesta, el seguiment de la vaga és del total de la plantilla, una situació que pot acabar portant complicacions tècniques a la planta de cogeneració. El sindicat ha obert una caixa de solidaritat amb les 140 famílies afectades i denuncia vulneració de drets per part de l'empresa i coaccions als treballadors.

Els treballadors denuncien represàlies cap a 5 empleats, que van ser acomiadats i després readmesos, a més de l'aplicació d'un expedient de regulació temporal d'ocupació suspenent part de la producció fins al mes de desembre que s'ha derivat però en més de 900 hores extraimpagades durant l'agost. Segons el Comitè de Vaga l'empresa té oberts 4 conflictes laborals més pendents de la justícia.

Iberboard ha renunciat a fer declaracions per respecte a la mediació que aquest dijous s'obre al Departament de Treball entre les dues parts, i on s'espera arribar a un acord. La CUP de Valls ha fet un comunicat de suport a la plantilla denunciant alhora l'acumulació il·legal de residus acumulats a la planta derivant a abocaments incontrolats al riu Francolí.