El plenari de Valls demana la llibertat dels detinguts durant les últimes manifestacions

L'Ajuntament de Valls demana la llibertat sense càrrecs per Joan Tortosa i la resta de detinguts durant els actes de resposta a la sentència del Suprem. Ho fa amb una moció aprovada pel plenari i impulsada pels socis de govern de Junts i Esquerra en què també sol·licita que s'investiguin i sancionin els excessos dels cossos de seguretat i demana a la Generalitat que adopti les mesures necessàries per depurar responsabilitats. També reclama a l'Estat la retirada immediata i total de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional de Catalunya.

Un moció, d'altra banda considerada tova tot i votar-hi a favor per la CUP, que considera que amb ella Junts i ERC realitzen postureig però no ataquen el problema. Els cupaires reclamen la dimissió del conseller d'interior Miquel Buch.

Els socialistes vallencs per la seva banda, han eludit el debat, evitant amb el seu silenci argumentar i justificar el seu vot contrari a la moció que el grup de Ciutadans sí ha defensat assegurant que els cossos de seguretat fan bé la seva tasca.

El plenari ha servit també per aprovar un increment del 0,25% de les retribucions del personal municipal i una modificació de crèdit, la desena del curs, que reubica 120.000 euros a diferents partides. Una d'elles, de 20.000 euros per recuperar camins després del temporal. En el mateix, el PSC ha instat el govern municipal ha actuat amb celeritat a la plaça de l'Oli i expropiar els immobles ara apuntalats una vegada la comissió d'urbanisme ha aprovat definitivament el POUM, que contempla aquesta acció.

El plenari també ha aprovat una moció per incloure les figures de Neus Català i Conxita Grangé al catàleg de noms de carrers de Valls.