Comença a Valls la perforació del túnel de l'A-27 al Coll de Lilla

Els operaris ja han començat a foradar el túnel de l’A-27. Serà un treball lent. Han d’excavar sense tuneladora, fent servir grues i explosius en alguns punts. Està previst que avancin 5 metres al dia, fet que comporta la coordinació de 3 equips de treball per avançar més ràpidament. La feina consisteix en la perforació de la roca de la muntanya i la instal·lació d’arcs metàl·lics reforçats amb formigó.

Els treballs han començat pel cantó de Valls, en el túnel que anirà en direcció a Tarragona. Posteriorment, i de manera simultània, un altre equip anirà avançant per la part de Montblanc. Un cop finalitzat, s’iniciaran els treballs per construir l’altre túnel que anirà en direcció oposada. 

També s’avança en la construcció del tram d’autovia que va des de Valls fins a l’entrada del túnel. Els operaris treballen en diferents ponts del recorregut. De moment, ja han arranjat la zona i estan instal·lant diversos pilars i columnes d’aquests ponts.

Aquesta infraestructura permetrà connectar l’actual A-27 amb Montblanc i amb l’autopista AP-2, per donar sortida a camions i vehicles de mercaderies des del Port de Tarragona i tot el trànsit de la costa. Està previst que les obres estiguin enllestides en 3 anys.