Santa Úrsula es prepara per a un festival de castells desfolrats

Els castells sense folre, i especialment el 3d9 desfolrat, estan cridats a ser protagonistes d'una diada de Santa Úrsula que tornarà a posar cara a cara les dues colles vallenques aquest diumenge. Una diada que arriba en un context complicat per la situació del país, però també amb l'interés casteller més alt dels darrers anys.

La gran diada dels Xiquets de Valls arriba aquest diumenge amb unes de les expectatives més grans dels últims anys i amb la gran incògnita de si la cursa entre les dues colles vallenques per a assolir el 3d9 sense folre arriba per fi al seu punt i final, podent veure per primera vegada l'aleta d'aquesta mítica estructura.

Un 3d9 sense folre però que les dues colles encaren com la cirereta del pastís d'una gran actuació de Santa Úrsula més enllà de la fita en si mateixa.

D'aquesta manera la Colla Vella planteja una actuació on, a més del mite casteller apareixen altres grans estructures com el 2d9sm, carregat pels Castellers de Vilafranca en dues ocasions però mai descarregat, el 2d8sf en el cas que aquest darrer no arribi, i el 4d9sf. Un programa mai realitzat i que els rosats volen que arribi pas a pas i ronda a ronda.

I pel que fa a la Joves, el programa no dista molt dels de l'altre colla vallenca, amb els castells sense folre també com a grans estrelles de la seva possible actuació. A més del 3d9sf, el 4d9 i el 2d8 desfolrats també podrien entrar en una actuació a la que els vermells arriben un cop recuperades les bones sensacions en aquest final de temporada.

Una actuació en que l'estratègia i el sorteig de l'ordre d'actuació poden ser clau. És per això que des de les 12 del migdia, un quart d'hora abans del seu inici es podrà seguir a través de TAC12