Valls aprova els augments de l'IBI i les escombraries només amb el vot del govern

Amb el vot favorable només del govern, Valls va aprovar ahir les ordenances fiscals de cara a l'any vinent, amb els augments del rebut de la recollida d'escombraries i de l'IBI com a principals mesures

L'equip de govern de Valls es va quedar sol aquest dimecres en l'aprovació de la modificació de les ordenances fiscals per a l'any vinent amb l'augment del rebut de l'IBI en un 1'5 per cent i del de la recollida d’escombraries en un 13% més que en l’actualitat.

Des del govern vallenc es van tornar a esgrimir les raons ja manifestades en la presentació de les ordenances, sobretot basades en la pujada del cànon per la gestió de residus i l'adaptació a les normatives europees. Una augment però que defensen es veurà compensat per diferents noves bonificacions que diuen han de marcar un abans i un després en la recollida selectiva al municipi.

Pel que fa a l'IBI, a l'augment del 1'5 per cent, l'IPC català previst per a aquest any, se li ha de sumar el 3 per cent de pujada que suposarà la revisió cadastral efectuada aquest 2019.

Des de l'oposició, el PSC i Ciutadans van votar en contra d'aquests augments. Els socialistes van criticar sobre l'IBI que amb la revisió cadastral, demanada per l'ajuntament, ja hi havia prou augment, i que les bonificacions aplicades en els dos casos no estaven prou treballades.

Des de la CUP es van abstenir a la modificació de les ordenances valorant la millora en la recollida de residus però criticant l'augment de l'IBI