Preocupació entre els regants de Valls pel retard en els tràmits per desencallar les obres del rec

Als regants de Valls els preocupa el retard amb els tràmits que han de permetre desencallar l’execució completa del projecte de modernització del rec de la zona d’hortes de Valls. La Generalitat va anunciar el mes de maig un acord amb l’Estat que li permetria assumir el cost i l’execució de l’obra, però des de Madrid encara no s’han dut a terme els tràmits burocràtics per permetre-ho.

Preocupació a la comunitat de regants de Valls que, des de la passada primavera espera la resposta del govern estatal a la petició de la Generalitat d’assumir el cost i l’execució de la part restant de les obres de modernització del rec de la zona d’hortes. El passat mes de maig, la Generalitat va anunciar que havia arribat a un acord amb l’Estat per fer-se càrrec de les obres. Per fer-ho, però, l’administració catalana, que té una partida prevista per executar els treballs, necessita la retirada de la catalogació d’interès general de l’obra. Un tràmit que, des de Madrid, encara no s’ha donat. És per això que els regants, que ja han assumit la seva part de finançament de les obres, recelen de la voluntat del govern espanyol.

L’any 2014, una vegada finalitzada la primera fase de les obres de modernització del rec de Valls a través de Seiasa, l’Estat va aturar els treballs. Com a resposta a les demandes dels regants, la Generalitat va oferir-se a assumir el finançament i l’execució de les obres restants, pressupostades en 4,5 milions d’euros, però sense el vist i plau de l’Estat l’obra no es pot desencallar. Una vegada completat el projecte de modernització del rec, si la burocràcia ho permet, l’obra beneficiaria 450 regants i abastaria d’aigua 470 hectàrees de la zona d’hortes de Valls, 200 de les quals encara no gaudeixen del nou sistema de rec.