Valls aplega unes 2.000 persones per commemorar l'aniversari de l'1 d'octubre

Vallencs van teixir una cadena humana des del punt inicial de la concentració, davant dels Jutjats de Valls, fins al punt final, la plaça 1 d’octubre, on van fer arribar una de les urnes utilitzades ara fa dos anys en el referèndum passant per les mans de tots els concentrats.

A Valls unes 2.000 persones segons les entitats organitzadores van concentrar-se al carrer per recordar i commemorar l’1 d’octubre. Els manifestants es van concentrar inicialment davant l’edifici dels jutjats de Valls per advertir que la força de la gent donarà, sense violència, una resposta ferma a una presumible sentència condemnatòria dels presos polítics. Aquest era un dels principals lemes d’una concentració que va unir en una acció conjunta partits polítics independentistes, ANC, Òmnium, CDR i entitats sobiranistes en un acte en què els concentrats van tornar a exigir als polítics unitat estratègica d’acció.

De fet, la litúrgia de la concentració a Valls va voler reivindicar en tot moment aquesta unitat d’acció. Ho va fer virtualment recordant l’esperit de l’1 d’octubre amb la formació d’una cadena humana que va traslladar una de les urnes utilitzades en el referèndum des del punt de partida de la concentració, els jutjats de Valls, fins al punt de cloenda. L’actual plaça de l’1 d’octubre on l’escriptora Margarida Aritzeta va llegir el manifest commemoratiu d’una jornada en què els vallencs van acabar defensant les urnes en aquell mateix emplaçament.