La música americana, protagonista de la desena Fira d'Indians de Torredembarra

Els torrencs han recordat el seu passat indià amb una mostra de productes, vestits i costums de l’època amb la mirada centrada enguany a la música. Una desena edició que confirma la consolidació d’un dels caps de setmana grans de la vila.

Ritmes cubans, rumba, havaneres o música caribenya van omplir els carrers d’una vila ambientada en el seu passat indià. Tot cuidat amb detall, com els vestits o la càmera fotogràfica, per transportar als torrencs i als turistes a una època que va deixar petjada a Torredembarra, evidenciada avui en dia en edificis, cultura i gastronomia i que la va convertir en la capital indiana de Catalunya, amb famílies tan reconegudes com la Cases o la Güell.

Enguany es va confirmar la plena consolidació d’una de les Fires d’Indians més destacades de les prop de deu que es realitzen a tot Catalunya.

Torredembarra forma part de la Xarxa de Municipis Indians, una organització catalana que neix amb la finalitat d’investigar i difondre el patrimoni dels indians a Catalunya i que lluita perquè tots els municipis integrants d’aquesta Xarxa optin a ser itinerari cultural del Consell d’Europa. Una fita que donaria projecció internacional al fet indià.

Malgrat la pluja de primera hora de dissabte, la Fira va seguir amb total normalitat, confirmant així una molt bona acollida de públic novament.