Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem. Més informació.

El judici del cas Torredembarra portarà a l’exalcalde, Daniel Masagué, a judici

El judici del cas Torredembarra portarà a l’exalcalde, Daniel Masagué a judici per delictes de prevaricació, suborn i malversació de fons entre d'altres. El jutge que investiga la macrocausa ha tancat la instrucció de diverses peces que ha acumulat per la seva interrelació. És el cas de l’adjudicació del contracte de neteja a Nordverd, adjudicacions a Teyco, Vicsan o Griñó que el jutge vincula a comissions rebudes per empreses vinculades a Masagué. Són causes que se sumen a les tres peces ja tancades, entre elles l’adjudicació de l’aparcament de Filadors.

El magistrat que des de 2014 investiga el cas Torredembarra ha tancat la instrucció de diverses peces i ha decidit acumular-les per jutjar-les de forma conjunta tenint en compte la seva interrelació. Es tracta de les peces 5, que investigava la possible adjudicació irregular del contracte de neteja viària a l’empresa Nordvert; 7, que incidia en el cobrament de comissions a través de societats mercantils vinculades a l’exalcalde Daniel Masagué com ara Maes o Daloi; i 9, que investigava possibles irregularitats en les adjudicacions a les empreses Vicsan i Griñó a canvi de comissions en un paquet que inclou diverses operacions per actuacions i obres a equipaments municipals com la gespa artificial de camp de futbol, el desbrossament de rases al polígon, o la construcció de la piscina municipal i els vestidors.

La interlocutòria del jutge Bosch preveu l’encausament de 18 persones i 21 societats, entre les quals trobem Maes i Daloi, de l’exalcalde, i també diverses empreses satèl·lit. Les tres peces acumulades tenen en comú que es tracta de presumptes adjudicacions irregulars a canvi de comissions. En el cas del contracte de la neteja viària, el jutge conclou que hi ha un delicte de suborn i prevaricació. Masagué també s’enfronta a delictes de suborn i malversació de fons en el cas de la peça 7, vinculada a adjudicacions a Teyco i que també contempla l’adjudicació de les obres de Filadors, derivada de la peça 3 i per la qual Masagué serà jutjat per prevaricació.

L’exalcalde de Torredembarra Daniel Masagué també anirà a judici per l’adjudicació de les obres de l’aparcament de Filadors a l’empresa Teyco. El magistrat ja va veure indicis d’arbitrarietat l’any 2016 i considera, segons diu en una interlocutòria, que el mateix Masagué o el seu assessor haurien propiciat l’adjudicació de l’obra a Teyco, per davant d’altres ofertes que objectivament havien de ser preferents. A més d’aquesta adjudicació, el jutge constata pagaments entre empreses del grup Teyco i societats de l’exalcalde per valor d’1,5 milions que s’haurien produït entre els anys 2011 o 2013.

La primera de les peces que arribarà a judici serà, el pròxim 30 de setembre, la vinculada als lloguers de dos locals que presumptament es van adjudicar a dit. De fet, aquest judici arribarà després de dos ajornaments. També una vegada tancada la fase d’instrucció, durant els pròxims mesos es preveu iniciar també el judici d’una tercera peça separada de les nou que formen la macrocausa. En aquest cas es tracta de la peça que investiga presumptes irregularitats en l’adjudicació de les guinguetes de platja entre els anys 2012 i 2013.

Canvia't al 39 a la TDT
hd

No ens perdis, canvia't al 39

Resintonitza el nou canal de TAC12 a la TDT

MÉS INFORMACIÓ