L'IES Ramon de la Torre oferirà nous estudis especialitzats en nàutica pioners a Catalunya

 

L'oferta nàutica de Torredembarra obre un nínxol professional a alumnes que s'hi vulguin especialitzar. Per això, l'Institut Ramon de la Torre oferirà un curs pioner a Catalunya per a crear professionals de manteniment d'embarcacions esportives. La proposta anirà destinada a joves que no hagin acabat l'educació secundària.

Com uns estudis necessaris tant per un municipi costaner i amb oferta nàutica com Torredembarra, com per a uns estudiants que busquen una segona oportunitat educativa enfocada a la inserció laboral. Així s’han definit des de l'Ajuntament de Torredembarra i des del centre educatiu els nous estudis d'Auxiliar de Manteniment d’Embarcacions Esportives i d'Esbarjo que a partir del curs vinent impartirà per primera vegada a Catalunya l’Institut Ramon de la Torre.

D'aquesta manera, entre 9 i 15 joves d'entre 16 i 21 anys que no hagin acabat l'educació secundària podran començar aquest nou Pla de Formació i Inserció, el tercer que oferirà el centre i que des del consistori torrenc també esperen que ajudi a la dinamització de les instal·lacions portuàries del municipi.

Es tracta, doncs, d'obrir un nou camí professional a aquests joves, que podran d'aquesta manera tornar a entrar en una roda educativa que els podria portar fins a la universitat.

Les preinscripcions comencen aquest proper dilluns i s'espera que els alumnes puguin fer ja pràctiques l'any vinent en empreses situades al port del municipi.