L'opuscle dels Armats i el Via Crucis fins a Altafulla inauguren la Setmana Santa torrenca

A Torredembarra, la presentació de l'opuscle dels Armats, l'exposició sobre la processó de 1968 i el Via Crucis nocturn fins a Altafulla han estat els primers actes de la Setmana Santa al municipi.

Els principals actes de la Setmana Santa a Torredembarra van començar aquest passat divendres amb la presentació de l'opuscle de la Confraria de la Creu - Armats de Torredembarra. La presentadora de l’opuscle d'aquest 2019 va ser Maria Font, responsable de l’Àrea de Dret internacional privat de la URV. Una Setmana Santa torrenca que fa una mirada al passat amb la inauguració també aquest passat divendres de l'exposició "1968, una mirada fotogràfica de la Processó". Es tracta d'un conjunt de 150 fotografies realitzades ara fa 51 anys pel fotògraf Josep Font i procedents del fons fotogràfic de la seva família que esdevé una instantània de gairebé la totalitat de les famílies torrenques d’aleshores.

I un altre acte tradicional de l'inici de la Setmana Santa torrenca és el Via Crucis del camí de la creu de Jesucrist des de la parròquia de Sant Pere Apòstol fins a l’ermita de Sant Antoni d’Altafulla, que es va dur a terme aquest dissabte. Un recorregut nocturn que busca trencar els esquemes tradicionals d’aquests actes buscant la contemplació, la pregària i el silenci en plena nit. Al llarg del recorregut es fan les 14 estacions del calvari.