Torredembarra acull 171 refugiats

Acollida urgent de 171 persones refugiades a Torredembarra, derivades des de Barcelona, i en situació d'extrema vulnerabilitat. Són originàries de Veneçuela, Hondures i Geòrgia. La Creu Roja les ha allotjat en un hotel de Baix a Mar, que ha hagut d'obrir de forma extraordinària abans de Setmana Santa.

L'antic Hotel Morros de Torredembarra, VM Torredembarra, serà la casa durant un mes de refugiats de diferents nacionalitats. La Creu Roja n'ha derivat un grup de 171 persones que havien estat acollides en primera instància a Barcelona. L'entitat social els ha portat aquí a causa de la saturació dels espais d'acollida de la capital catalana amb l'objectiu que hi estiguin durant unes setmanes. 
 
Per Setmana Santa l'Hotel reobrirà de nou pel turisme en general, i recuperarà la seva funció principal. Mentrestant, serà centre d'acollida de persones en situació d'extrema vulnerabilitat, especialment famílies amb menors, també persones amb discapacitat procedents de països llatinoamericans com Veneçuela i Hondures, però també del pròxim orient com Geòrgia.
 
La Creu Roja ofereix als refugiats atenció psicosocial, encara que són persones lliures que poden sortir de l'equipament hoteler i fer les seves activitats al municipi. L'Ajuntament de Torredembarra ha estat informat de l'acollida del grup de refugiats.