Un nou dipòsit d'aigua millorarà la sostenibilitat i disminuirà les inundacions a Torredembarra

A Torredembarra, la finalització de les obres per a substituir el pas soterrat existent a la cruïlla entre l'antiga N-340 i el carrer Pescadors suposen una millora tan estètica com sobretot de lluita contra les inundacions a la zona. L'antic pas ha estat substituït per dos dipòsits d'aigua que permetran, a més, una millora en l'aprofitament de l'aigua de pluja per al reg i la neteja del municipi.

La transformació total de l’encreuament entre l’antiga N-340 i el carrer dels Pescadors de Torredembarra permetrà, a més de millorar la seguretat i la neteja de la zona, evitar les inundacions periòdiques i treballar en el reaprofitament de l’aigua de pluja per a tasques de la Brigada Municipal i de reg. Així serà gràcies a la conversió de l’antic pas soterrat situat en aquest punt en dos dipòsits de laminació, un de 160 metres quadrats destinat al drenatge de les aigües i un altre de 40 del dipòsit de reg. Un tanc, aquest darrer, que connecta amb una columna de càrrega d’aigua amb programari informàtic integrat per tal de controlar el consum que se’n fa d’aquesta aigua per part dels camions de neteja viària.

Des del consistori torrenc valoren molt positivament una intervenció que creuen solucions diferents problemes de la zona en diferents matèries i suposa una aposta per la sostenibilitat.

Les obres les ha executat l’empresa Sorea, ja que estan emmarcades en el projecte de millores tècniques i ambientals de les xarxes d’aigua potable i clavegueram que conté les inversions a realitzar pel concessionari fruit del contracte de concessió amb l’Ajuntament. L’actuació ha suposat una inversió de prop de 200.000 €.