Front comú per salvar el Club Marítim Torredembarra

La llei de costes amenaça un dels clubs esportius més importants de Torredembarra, el Club Marítim del municipi. Segons aquesta llei, l'hangar de 1.300 metres quadrats situat a peu de platja, i dins la línia marítima terrestre hauria de desaparèixer.Tant des de la institució com des del consistori torrenc es demana que la utilitat pública del Club permeti una interpretació menys estricta de la norma per continuar les activitats que s'hi ofereixen.

Front comú del Club Marítim i de l'Ajuntament de Torredembarra per què l'aplicació estricta de la Llei de Costes no acabi amb l'hangar que el club disposa a la platja i des del que dona servei des de fa 50 anys. A hores d'ara, l'emplaçament es troba afectat per una normativa que no permet instal·lacions de més de 300 metres quadrats dins la línia que marca l'espai marítim i terrestre, i que, en aquest cas, discorre paral·lela a la via del tren i al carrer posterior al club, i no com en altres espais, per la línia estrictament de platja.

És per això que des del club es demana una interpretació menys estricta d'una llei que podria acabar en els propers mesos amb una activitat que diuen és un de les més potents des del punt de vista social del municipi i que li ha valgut en els darrers dies per exemple el reconeixement de la Federació Catalana de la Vela pel programa Inservela, destinat a joves amb pocs recursos.

Una visió que es comparteix des del consistori torrenc, que demana tant al Ministeri com a la Generalitat una aplicació de la llei que tingui en compte les especificitats de cada espai.

Una Llei de Costes que no afectaria en principi a l'edifici del club social i del restaurant, que tot i estar situat damunt mateix de la sorra de la platja, no supera els 300 metres estipulats per la llei.