L'original de l'Alfa i Omega no tornarà al mar de Torredembarra

L'estructura original de l'Alfa i Omega no tornarà al mar de Torredembarra. Així ho determinen els estudis al voltant del seu estat encarregats després de retirar l'escultura de grans dimensions del seu emplaçament el passat mes de juny. L'Ajuntament, però, estudiarà, després de reunir-se amb la resta de grups polítics, veïns i família de l'artista, el cost d'instal·lar-hi una reproducció amb nous materials que evitin el seu deteriorament.

Aquesta imatge, la de l'escultura Alfa i Omega com símbol de l'skyline de la platja de Torredembarra no es tornarà a veure al litoral torrenc, com a mínim amb la recuperació de l'estructura originali. Així ho determinen els informes encarregats per l'Ajuntament de Torredembarra després de la retirada el passat mes de juny de l'obra de l'escultor Rafael Bartolozzi pel deteriorament de l’estructura d’acer després de 19 anys.

Uns informes que van ser presentats pel consistori aquest dimarts tant a la resta de grups municipals, com als veïns de Baix a Mar i la família de l'artista en la primera reunió del grup de treball que ha de tractar sobre el futur de l'emplaçament. Aquests deixen clar que l'estructura original ni una replica amb els mateixos materials que l'anterior poden tornar al seu emplaçament original.

Uns estudis presentats pel consistori però que no van convèncer a la resta de parts presnets a la reunió, que van exigir la recuperació de l'escultura com un símbol del municipi. Entre les solucions proposades, la d'una reproducció de l'escultura original realitzada amb nous materials i solucions que permetin una millor adaptació a l'espai. Des del principal grup de l'oposició, Ciutadans, demanen que s'estudiÏ com es pot dur a terme aquesta recuperació, ja sigui al mateix emplaçament o en un altre situat a terra i que s'executi amb la major participació ciutadana possible.

De moment el que sí que es durà a terme és la reforma de la plataforma que sustentava l'escultura, també molt deteriorada, i per la que ja es troben presuspostats 80.000 euros. Un projecte que està a l'espera de saber si haurà de tornar a acollir l'escultura o no.