Una quinzena de torrencs, investigats pel referèndum de l'1-O

Fins a una quinzena de persones es troben encausades per la realització del referèndum de l'1-O a Torredembarra. La denúncia d'una particular els acusa de desobediència a les resolucions judicials en una causa que investiga el jutjat del Vendrell. Entre els acusats, tres regidors del plenari torrenc i l'alcalde, tot i que aquest últim no ha declarat davant el jutge.

La causa contra regidors i veïns de Torredembarra la investiga el Jutjat d'Instrucció número 3 del Vendrell arran de la denúncia d'una particular, que els imputa un presumpte delicte de desobediència per les votacions del referèndum de l'1 d'octubre en tres col·legis de Torredembarra, l'Antina, el Molí de Vent i l'Antoni Roig.

Per això un centenar de persones es van concentrar aquest dimarts al vespre a les escales de la plaça del Castell per donar suport a la quinzena d'encausats per un cas que encara es torba en fase d'investigació. La majoria d'investigats, entre ells els portaveus de la CUP, el PDeCAT i l'ABG al consistori torrenc van comparèixer davant el jutge durant el passat 2018. No ho ha fet encara l’alcalde Eduard Rovira que es troba a l'espera de rebre la citació per a declarar per aquest cas.

Uns encausats que consideren la investigació com una més dins de la judicialització del conflicte entre Catalunya i Espanya.

Cal recordar que la passada setmana l'audiència de Tarragona ja va arxivar la causa obert contra l'alcalde  torrenc i quatre alcaldes catalans més per la seva participació en el referèndum.